Vernieuwde SUP-wetgeving: wat gaat er veranderen?

Blog
5
 min
-
-

De SUP-wetgeving

Vanaf 1 januari 2024 zal in Nederland een vernieuwe SUP-wetgeving van start gaan. Wegwerpverpakkingen moeten plaats maken voor hergebruik. De belangrijkste maatregelen om plastic afval te voorkomen hebben we voor je op een rijtje gezet.

Verbod op plastic rietjes

Plastic rietjes zijn een van de meest voorkomende SUP’s en dragen bij aan de plasticvervuiling. Vanaf 2024 zullen alle plastic rietjes verboden worden. Dit dwingt ons om alternatieven te zoeken, zoals herbruikbare rietjes gemaakt van materialen zoals RVS of bamboe.

Verbod op plastic bestek en roerstaafjes

Ook wordt plastic bestek en roerstaafjes niet langer toegestaan vanaf 2024. Dit betekent dat kantoren, hotels, restaurants en andere horecagelegenheden moeten overschakelen op duurzame alternatieven, zoals composteerbaar bestek of herbruikbaar bestek.

Beperking plastic verpakkingen

De wetgeving zal de hoeveelheid plastic verpakkingen die in omloop zijn, beperken. Dit omvat met name de verpakkingen voor voedsel en dranken. Producenten zullen worden gestimuleerd om alternatieve en duurzame materialen te gebruiken, zoals karton of biologisch afbreekbare kunststoffen.

Overheid geeft informatie over herbruikbare producten

Naast het beperken van SUP’s wil deze wetgeving ook het gebruik van herbruikbare producten bevorderen. Consumenten moeten worden gestimuleerd om hun eigen herbruikbare waterflessen, koffiebekers en boodschappentassen te gebruiken.

Zereau Drinks rvs fles

Wat betekent dit voor jou?

In de horeca, op kantoor en tijdens evenementen wordt het single-use in de ban gedaan. Dus geen plastic flesjes meer en geen plastic verpakkingen. Het doel is dat hergebruik de norm wordt en dat we met zijn allen een stap maken naar een duurzamer leven. Dat betekent voor jou om op zoek te gaan naar een duurzaam alternatief.

Hoe kan Zereau Drinks jou helpen?

Bij Zereau Drinks denken we graag vrijblijvend mee over de stappen die jouw organisatie zal moeten maken. Daarnaast bieden we met onze watertap een duurzaam alternatief waarmee je volledig voldoet aan de SUP-wetgeving. 

Wij maken het gemakkelijk voor je om lekker te drinken zonder onnodige single-use verpakkingen. Wij hebben namelijk een duurzame oplossing. Met een Dutch design watertap voor horecagelegenheden en kantoren, tap je in een handomdraai gekoeld water of natuurlijke frisdrank. Dat betekent (h)eerlijk drinken, zonder zorgen. Het is gezond voor jou, je collega’s, je gasten en de wereld. 

Impact maken

We staan voor je klaar om te helpen bij de voorbereidingen om jouw horecazaak of kantoor duurzamer te maken. Onze impactmeter meet de footprint van jouw watertap. Zoals het aantal liters gedronken per dag, vermindering van het aantal single-use plastic flesjes en de besparing op C02-uitstoot. 

Voor nieuwe klanten hebben wij nu een speciale actie. Bij aanschaf van een tappunt krijg je de impactmeter er gratis bij (ter waarde van €275,-). Je betaalt alleen de maandelijkse licentiekosten van €10,-. Deze actie loopt tot en met 1 februari 2024.

Display Impactmeter

Vraag nu meer informatie op en maak gebruik van onze actie.

*Lees hier de actievoorwaarden