Drinkwater dillema

Media
3
 min
-
-

Water is een essentiële levensbehoefte waar we niet zonder kunnen. Het is dan ook verontrustend om te horen dat de kosten voor schoon drinkwater uit de kraan steeds verder stijgen. Onlangs kwamen er verschillende nieuwsberichten hierover naar buiten.

In deze blog ontdek je hoe het ons kan helpen om zowel financieel als milieubewust met het drinkwater om te gaan.

De stijgende kosten van schoon drinkwater

Het nieuwsbericht (NU.nl) benadrukt de zorgwekkende trend van toenemende kosten voor kraanwater. Volgens de nieuwswebsite worden grondwaterbronnen steeds meer vervuild met bestrijdingsmiddelen en meststoffen. Rivieren die afhankelijk zijn van smelt en regenwater zijn niet altijd even consistent in de kwaliteit en kwantiteit.

Bovendien hebben drinkwaterbedrijven aan de kust te maken met verzilting. Volgens drinkwaterbedrijven is het van groot belang dat bestrijdingsmiddelen, meststoffen en ook medicijnresten niet in drinkwaterbronnen terecht kunnen komen. 

Het is een feit dat waterbedrijven te maken hebben met stijgende onderhouds- en distributiekosten, waardoor deze extra lasten aan consumenten worden doorberekend. Dit betekent echter niet dat we ons bij deze situatie neer hoeven te leggen. Zo zijn er genoeg alternatieven.

Wereldwaterdag: Een roep om actie voor onze gemeenschappelijke waterbron

Op Wereldwaterdag, een dag die jaarlijks op 22 maart wordt gevierd, staan we stil bij het belang van water voor mens en milieu. Het is een dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor de cruciale rol die water speelt in ons dagelijks leven en de uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd, zoals waterschaarste, vervuiling en ontoegankelijkheid tot schoon drinkwater voor miljoenen mensen over de hele wereld. 

Deze dag herinnert ons eraan dat water niet alleen een bron van leven is, maar ook een kostbaar goed dat gekoesterd en beschermd moet worden voor huidige en toekomstige generaties.

De oplossing

Er zijn alternatieven die niet alleen de kosten kunnen drukken, maar ook bijdragen aan lekker drinkwater dat duurzaam kan worden getapt op kantoren en in de horeca.

Met een watertap is het mogelijk om water rechtstreeks uit de leiding te krijgen voor een verfrissend gekoeld en extra gefilterd water. Dit betekent dat je nooit meer geld hoeft te verspillen aan dure flessenwater uit de supermarkt of huis-aan-huis bezorgdiensten.

Duurzaamheid en kostenbesparing

Naast het bieden van een betaalbaar alternatief, speelt een watertap ook een belangrijke rol in het verminderen van plastic afval. Wegwerp plastic flessen zijn een serieuze bedreiging voor ons milieu, maar met een watertap hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. Door simpelweg je eigen duurzame drinkfles te vullen, draag je bij aan de vermindering van de plastic afvalberg en help je onze planeet te beschermen.

Kies voor een duurzame toekomst

Het is tijd om de stijgende kosten van schoon drinkwater aan te pakken. Het feit dat schoon drinkwater steeds duurder wordt, is een alarmerende ontwikkeling. Met een watertap maak je gebruik van geavanceerde waterfilters om vervuiling en bacteriën eruit te filteren om zo schoon water rechtstreeks in je eigen fles te vullen. En het beste van alles? Het is ook nog eens duurzaam voor het milieu.

Zo bespaar je niet alleen geld op de lange termijn, maar draag je ook bij aan het verminderen van de plastic afvalberg. Een win-win situatie dus. Samen kunnen we ons steentje bijdragen aan een duurzame en betaalbare toekomst.