Hoe maak je een hotel duurzamer?

Blog
6
 min
-
-

In de dynamische wereld van hospitality zijn we voortdurend op zoek naar duurzame oplossingen. Waar voorheen mineraal- en bronwater de norm was, is single-use verpakt water niet meer van deze tijd. Wil jij de waterconsumptie in jouw hotel transformeren naar een duurzame, kostenefficiënte en luxe ervaring voor jouw gasten? Ontdek hoe een watertap niet alleen groene voordelen oplevert, maar ook een uitstekende service biedt voor jouw hotelgasten.

Topkwaliteit water

Nederland staat bekend om zijn hoge kwaliteit water. Dus waarom drinken we nog water uit single-use flesjes en blikjes? Met een watertap krijg je gekoeld en extra gefilterd water. De microbiologische verontreinigingen en medicijnresten worden eruit gefilterd.

Dit gebeurt met behulp van actieve kool- en microfiltratie technologieën, waarbij essentiële mineralen behouden blijven. Dit zorgt er voor dat het water nóg zuiverder is en beter smaakt.

Watertap in de hotel lobby

Een watertap in de lobby geeft je gasten de mogelijkheid om te genieten van hoogwaardig lokaal water. Deze oplossing wordt niet alleen gezien als een gastvrije service, maar biedt ook een alternatieve inkomstenbron. Voor gasten die geen eigen fles meenemen, biedt je een prachtige, met jouw hotel logo bedrukte, rvs fles aan met een goede marge.

Zo hebben je gasten een blijvende herinnering die ze kunnen vullen met het beste water dat jouw hotel te bieden heeft. Daarnaast is het aan jou of je een zelfgekozen marge voor het water wilt hanteren of dat je het water als een hoogwaardige service aanbiedt.

 

Duurzaamheid op de hotelgang

Stel je voor dat hotelgasten onbeperkt kunnen kiezen tussen plat of bruisend water, getapt in stijlvolle flessen of karaffen. Door een watertap op de gang te plaatsen, is dit mogelijk. Voor je gasten voelt dit als een exclusieve service, dat betekent voor jou als hotel een aanzienlijke vermindering van inkoopkosten. Je hoeft niet langer meer single-use plastic water flesjes bij te vullen in de koeling.

Vooral in deze tijden waarin statiegeldregelingen leiden tot verdwijnende flesjes en blikjes, biedt deze aanpak niet alleen financiële voordelen maar ook een substantiële stap richting duurzaamheid. Het gebruik van single-use verpakkingen vermindert op deze manier enorm. Met de nieuwe SUP-regeling in gedachte, is dit een perfecte oplossing.

 

Geld besparen en luxe in de F&B

In het restaurant kom je ongetwijfeld de logistieke uitdagingen tegen rondom waterflessen: inkopen, koelen, sjouwen en uiteindelijk de opslag. Een watertap verandert dit hele proces. Je hebt geen gedoe meer met inkopen of de waterflesjes koelen. Tap à la minute en serveer het water in stijlvolle flessen met je eigen hotel logo.

Dit omarmt niet alleen duurzaamheid, maar biedt ook een gestandaardiseerde aanpak voor inkoopkosten, merkpromotie aan tafel en een luxe service die hotelgasten waarderen. Of je nu in de ochtend tijdens het ontbijt of tijdens de lunch dorst hebt. De watertap voorziet jouw gasten van heerlijk gekoeld en extra gefilterd water. Er is zelfs de keuze tussen plat of bruisend water als een verfrissende dorstlesser.

Efficiënte tapservice

Bij evenementen en vergaderingen is het gebruikelijk om all-inclusive pakketten met drankjes aan te bieden, wat resulteert in variabele inkoopkosten voor waterflessen. Als je een watertap in de vergaderzaal plaatst, geeft het je hotelgasten de mogelijkheid om zelf onbeperkt water te tappen. Deze service wordt niet alleen gewaardeerd door gasten, maar bespaart ook op logistieke kosten en verspilde tijd. 

Mocht je in de vergaderzaal of in een eventzaal niet genoeg ruimte hebben, dan is een watertap in de pantry een uitstekend alternatief. Net als in het restaurant tap je het water in een handomdraai en zet je de prachtige flessen met je eigen gepersonaliseerde logo op tafel, vlak voordat de vergadering begint.

Verbeterde gezondheid

Niet alleen jouw gasten verdienen een uitzonderlijke drinkwater ervaring, maar ook het welzijn van jouw werknemers is cruciaal. Met een watertap stimuleer jij de waterconsumptie op de werkvloer. Dit bevordert niet alleen de gezondheid en werkprestaties, maar vermindert ook het ziekteverzuim van je personeel. 

Maak zelf natuurlijke frisdranken

Met een Siropenbar biedt je op een gezonde en duurzame manier frisdranken aan. Zo kan je een positieve impact creëren op het welzijn van je team en op de duurzaamheid van jouw hotel. Je kan drie van onze 18 speciaal gekozen natuurlijke siropen aansluiten op jouw Siropenbar.

De siropen zijn door onze Nederlanse siropenbrouwers, lokaal gebrouwen van verse bloemen, kruiden en fruit. Hoe werkt het? Tap een laagje siroop, vul aan met plat of bruisend water en je hebt in een handomdraai je eigen natuurlijke frisdrank gemaakt.

De installatie van onze diverse watertappunten biedt dus voordelen voor jouw hotel. Het combineert duurzaamheid, kostenbesparingen en luxe service. Op een manier die niet alleen de planeet ten goede komt, maar ook de duurzame en financiële gezondheid van jouw hotel. 

Maak jij de overstap naar een groene toekomst voor je hotel en je gasten? Vraag een offerte aan.