Waarom is kraanwater goed voor je hart, je brein en je stofwisseling

5
 min
-
-

Kraanwater is goed voor je hart, brein en stofwisseling

Vind je het moeilijk om dagelijks genoeg water te drinken? Het helpt enorm als je het altijd bij je hebt, dan hoef je er al minder over na te denken. Een handige manier om dit te doen is met een RVS waterfles. Zo heb je altijd genoeg (koud) kraanwater bij de hand, thuis of onderweg!


Kraanwater voorkomt hoofdpijn

Kraanwater helpt bij het voorkomen van de meest slopende hoofdpijn van allemaal: migraine. In The Journal of Neurology is een onderzoek gepubliceerd onder mensen die lijden aan migraine.

De ene groep mensen kreeg een placebo toegediend, en de andere groep werd verteld dat ze 1.5 liter water meer moesten drinken dan ze normaal deden. De groep die 1.5 liter water meer dronk ervaarde gemiddeld een kortere en minder intensieve pijn dan de groep die het placebo kreeg toegediend.

Je brein werkt beter

Het drinken van water heeft een positieve invloed op de reactiesnelheid van mensen. Het drinken van 8 tot 10 glazen water per dag kan je cognitieve vaardigheden verhogen met 30%. Hier lees je precies hoeveel liter water je per dag mag drinken.

Het menselijk brein heeft veel zuurstof nodig om optimaal te functioneren. “Bijna 80 procent van onze hersenen bestaat uit water, dus het is belangrijk dat je er genoeg van binnen krijgt”, verklaart hoofdonderzoeker van de East London University, Caroline Edmonds.

Dus als je veel water drinkt krijgen je hersenen alles wat ze nodig hebben om goed te functioneren. Als je te weinig water drinkt, kan het als gevolg hebben dat je mentaal minder goed functioneert.

Bronwater of mineraalwater drinken?

Wist je dat er een verschil is tussen het drinken van bronwater of het drinken van kraanwater? Bronwater is niet alleen een stuk slechter voor het milieu, maar heeft ook effect op je gezondheid.


Kraanwater houdt je brein alert

Dehydratie is dé oorzaak van vermoeidheid overdag. Probeer daarom de volgende keer als je ’s middags inkakt en je een middagdutje wil doen, een glas kraanwater te drinken.

Het kan ervoor zorgen dat je je werk beter doet, of in ieder geval voorkomen dat je slecht presteert op werk. Slechts 2% uitdroging kan er al voor zorgen dat je moeite hebt met je kortetermijngeheugen en met je focus op je computerscherm.


Kraanwater beschermt je hart

Voldoende water drinken kan de kans op een hartaanval verlagen. Het American Journal of Epidemiology toont in een 6-jaar durend onderzoek aan dat mensen, die dagelijks meer dan 5 glazen water per dag drinken, 41% minder kans hebben op een hartaanval. Dit is in vergelijking met mensen die minder dan 2 glazen water per dag drinken.

Kraanwater stimuleert je stofwisseling

Probeer je gewicht te verliezen? Het drinken van water kan je stofwisseling stimuleren (metabolisme). Volgens de Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism neemt de stofwisseling met 30% toe bij gezonde mannen en vrouwen.

Dit effect komt al na 10 minuten na het drinken van het water en bereikt z’n maximum na 30-40 minuten. Het drinken van een of twee glazen voordat je gaat eten zorgt daarnaast voor een ‘vol’ gevoel. Hierdoor ga je minder eten en kan je dus gewicht verliezen.

Hoeveel water drink jij op school of op je werk?

Voldoende kraanwater drinken heeft dus meerdere voordelen. Het is goed voor je hart, brein en gezondheid. Ook bestaat ons lichaam gemiddeld voor 70% uit water. Een belangrijk deel daarvan zit in het bloed en in de hersenen. Ons bloed bestaat voor 92% uit water en onze hersenen voor 80%. Water zorgt ervoor dat voedingsstoffen naar de cellen worden vervoerd en dat afvalstoffen worden afgevoerd.

Verder regelen we met behulp van water onze lichaamstemperatuur en versterken we ons afweersysteem. Kortom, water is erg belangrijk en onmisbaar voor ons lichaam!

Naast alle gezondheidsvoordelen is water natuurlijk ook gewoon lekker en verfrissend, vooral als het gefilterd, gekoeld en bruisend is. Daarom zorgt Zereau Drinks | KRNWTR+ met duurzame watertappunten dat iedereen op kantoor, op school of in de horeca onbeperkt en extra lekker kraanwater kan drinken.