Zereau Drinks en Cleanhub slaan handen ineen voor duurzame toekomst

Media
3
 min
-
-

Cleanhub en Zereau Drinks gaan de krachten bundelen om de transitie naar een schonere wereld te versnellen. Door deze samenwerking kunnen we onze expertise, technologieën en netwerken inzetten om de impact op het milieu te minimaliseren.

Wat is CleanHub? 

CleanHub is een Duitse organisatie die afvalinzamelingssystemen organiseert in kustgebieden waar ze het meest nodig zijn. Dat resulteert wereldwijd in duizenden nieuwe knooppunten voor afvalbeheer, die direct zullen voorkomen dat plastic afval de oceaan bereikt en waardige banen zal opleveren voor lokale gemeenschappen. Alles wat ze verzamelen wordt verwerkt op de meest ecologisch duurzame manier die beschikbaar is. Ben je benieuwd hoe dit in de praktijk werkt? Kijk even naar deze korte video

Hoe ziet de samenwerking met CleanHub eruit? 

Voor elke tap die wordt gekocht of gehuurd, doneren wij een bedrag aan cleanhub. Met deze donatie dragen we bij aan de hubs die plastic verzamelen.

Hoeveel plastic wordt er nu precies opgehaald?

Ons doel is om minimaal 2.000 kg aan plastic te verzamelen dit jaar. Dit staat gelijk aan 200.000 plastic flesjes.  

Hoe kunnen CleanHub en Zereau Drinks elkaar versterken? 

CleanHub wil tegen 2030 ervoor zorgen dat er 50% minder plastic in de oceaan komt. Dit sluit perfect aan bij onze missie om zinloze verpakkingen tegen te gaan, die voor veel vervuiling zorgen. Samen zorgen we dus voor nog meer impact en een betere wereld. 

Stap in de juiste richting

Deze samenwerking tussen Cleanhub en Zereau Drinks is een belangrijke stap voorwaarts in de strijd tegen afval en voor een duurzamere toekomst. Door kennis, middelen en netwerken te delen, zullen we gezamenlijk de negatieve impact op het milieu aanzienlijk kunnen verminderen en jou ondersteunen bij het maken van bewuste keuzes. We kijken ernaar uit om de vruchten van deze samenwerking te zien in de komende jaren.